حجاب یکی از نمودهای رواج عفاف و حیا است که باید از سوی زن ومرد در جامعه رعایت شود. در جوامع امروزی به دلیل مصرفگرایی شتابزا، زن به عنوان کالایی برای جلب فروش و افزایش سود سرمایهداران تلقی شد. از سوی دیگر مردان بدون در نظر گرفتن هر گونه عفت پوششی و کلامی، خود را مبرا از رعایت عفت و حجاب میدانند؛ چیزی که امروز نیز با آن مواجهیم. محدودیت پوششی بیشتر به زنان و با نوعی اجبار همراه شده است که خود به ایجاد پیامدهای منفی راجع به حجاب در سالهای اخیر منجر شده است.
بیحجابی و بد حجابی در پوشش و رفتار مردان نیز نمایان است، اما با برجسته کردن بیحجابی و بدحجابی زنان، این موضوع مهم نادیده انگاشته میشود. حضور بیشتر مردان در عرصههای مختلف اجتماعی و سیاسی به جهتگیریهای گاه افراطی در پوشش زنان منجر شده و در این راستا تغییرات پوششی مردان و از بین رفتن حدود شرعی آنان به حاشیه رانده شده است.
گرایش به جنس مخالف در سطح اول از دیدن و جاذبههای فیزیکی ناشی میشود. بنابراین پوشش نامناسب مردان نیز به افزایش بیحیایی و غفلت در زنان منجر میشود و حرکت چرخهای این جریان، به زدودن مرزهای اسلامی و انسانی جامعه میانجامد و در نتیجه پیامدهای بسیاری را به همراه خواهد داشت. از سوی دیگر این نگاه افراطی به رعایت حجاب تنها از سوی زن، به گسترش اندیشه نادرست سست بودن اراده مردان در غلبه بر نفس و عامل گناه بودن زن که بر خلاف موازین اسلامی است، دامن میزند.
پس برای بهبود شرایط عمومی حجاب در جامعه باید به پوشش و رفتار هر دو جنس به طور عادلانه توجه و اهتمام شود.
پ.ن:
- «قُلْ لِلْمُؤْمِنِینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ...»(نور/30):
«به مردان مؤمن بگو تا چشمها را از نگاه ناروا بپوشانند.»
..
نظرات شما عزیزان:
تاريخ : جمعه 19 اسفند 1390
| 0:47 | نویسنده : محمد اسلامی |